mandag den 30. april 2012

CaféTeatret sætter spotlight på international scenekunst med en helt ny festival


CaféTeatret sætter spotlight på international scenekunst med en helt ny festival. Det høje internationale format i Europa og USA flytter grænser konstant og åbner nye døre. Fra d. 14. – 17. maj kan det københavnske publikum opleve udvalgte eksempler.

Temaet i år er GLOBAL EMOTIONAL DIALOGUE og peger på tre prisvindende fremadstormende kvindelige performere, der alle optræder for første gang i DK. De tre kunstnere undersøger følelsernes intensitet og kompleksitet, griber bl.a. fat i nutidens teknologiske tidsalder og afsøger grænselandet mellem det offentlige og det personlige rum. 


































GLOBAL EMOTIONAL DIALOGUE - GED-festivalen i folkemunde
Festivalen kunsterne griber bl.a. fat i nutidens teknologiske tidsalder, hvor digitale medier og internettet har gjort udtrykket: ’being together apart’ til et eksistensvilkår i den medierede verden på linje med det at trække vejret.

Alle har de udvist grænseoverskridende kunstnerisk kaliber og tilhører en opsigtsvækkende gruppe af kvindelige kunstnere, der lige nu sætter nye standarder for scenekunst i Europa. Alle har de vundet priser på internationalt anerkendte festivaler det seneste år.


Sanja Mitrović (YUG/NDL) afprøver bl.a. spørgsmålet om, hvor meget man egentlig frivilligt er med på en lytter, når man møder de private oplevelser og følelsesudbrud i det globale rum.
Brina Stinehelfer (DEU/USA) skaber nye momentane globale fællesskaber ved at forbinde to simultane live performances på to forskellige kontinenter via Skype – en i København og en i New York.
Anna Mendelssohns (AUT) formeksperimenter med monologen som genre kommenterer på den medierede verdens klimaretorik, hvor hun sammenkæder den ydre og den indre klimakatastrofe og skyder med skarpt på talking heads og opinionsdannelse.

GLOBAL EMOTIONAL DIALOGUE er støttet af Statens Kunstråd og Københavns Kommunes Scenekunstudvalg

Festivalens forestillinger
Sanja Mitrović med forestillingen A Short History of Crying - a stand-up tragedy (2010)
Anna Mendelssohn med forestillingen Cry Me a River - a solo-climate-summit (2010)
Brina Stinehelfer med forestillingen Skype Duet - an intercontinental, international theater piece (2011)

Billetprisen er 90 kr. pr forestilling, og billetterne kan købes via teaterbilletter.dk eller på CTs billettelefon.


Tid og Sted
D. 14. – 17. maj 2012 - (spilletider kan du se i programmet - link ovenfor)
CaféTeatret, Skindergade 3, 1159 Kbh. K